Bedankt kleuterjuffen, op naar het 1ste leerjaar
juf Cathy
juf Saskia
juf Nany
juf Greta
juf Mieke
juf Jo Annabel

Lekker en gezond

Deze week gingen de kleuters van juf Marijke op bezoek naar de de zelfpluktuin van de land- en tuinbouwafdeling. Daar kan je zelf allerlei bessen plukken en betalen per kilo.
De kleuters mochten proeven van stekelbessen, rode bessen en frambozen.
Het was lekker smullen in de tuin en daarna nog eens in de klas.
njam
Ouders kunnen ook terecht in de serre
voor meer info klik hier
bessen01
bessen02

VIP namiddag

Met 15 leerlingen (uit elke klas 1 leerling) vertrokken we naar het Leen. Niet om een mooie wandeling in het bos te maken, maar om een spetterende namiddag te hebben met de politie en de brandweer. We maakten er kennis met de politiewagens die speciaal uitgerust zijn om naar evenementen te gaan. We mochten zitten in die sterke auto’s, die tegen een serieuze stoot kunnen (mochten we zelf uitproberen) en voorzien zijn met harnassen, wapenschilden en stokken. Ook die mochten we even vasthouden. De brandweer toonde hun waterkanonnen en elk om beurt mochten we blussen. We maakten kennis met 4 drugshonden die drugs zochten in een auto maar ook bij ons. Lieve honden maar zeer getrainde beesten. Na onze kennis die we opdeden, kregen we bezoek van de burgemeester.
vip01
vip02
vip03

Schoolhoeve

Binnen onze scholengroep College Ten Doorn hebben wij een echte schoolhoeve. Dit jaar werden onze oudste kleuters van de 3de kleuterklas uitgenodigd om eens een kijkje te nemen hoe het er op de hoeve aan toe gaat. De kleuters maakten er kennis met de verschillende dieren: koeien, schapen, kippen, ... Ook mochten ze eens hoog in een echte traktor zitten.
schoolhoeve1
schoolhoeve2

Uitbreiding op de Meidoorn

Sinds dit schooljaar hebben we 3 hennen en een haan op onze school.
Via een beurtsysteem verzorgen de kleuters deze dieren.
Op vrijdag kreeg één van de hennen 2 kuikens.
Benieuwd wat ze later zullen worden? Een hen of een haan?

IMG 0363 600 x 450

Ga naar boven