Circus Picolini is aangekomen

Maandag was het eindelijk zover. Circus Picolini slaat zijn tent op op het grasplein naast de Meidoorn.
DSCN7673
klik hier voor meer foto's
De kinderen maken kennis met het circusleven en repeteren in de "echte" tent.
De ticketverkoop loopt als een trein. We kijken uit naar het weekend wanneer de kinderen schitteren in de tent.

Clown Tino op bezoek

Op woensdag 11 februari ’15 kwam clown Tino op bezoek in de Meidoorn. De kleutertjes genoten met volle teugen van zijn dolle fratsen. De kinderen van de lagere school staken ook heel wat op van zijn optreden.  Zij keken met andere ogen naar zijn kunsten want ze bereiden zich immers volop voor op een eigen circusoptreden in de tent van Circus Picolini tijdens het eerste weekend van maart. Clown Tino leerde hun maar wat graag enkele kunstjes bij.

clown tino 600 x 400

De bewondering was wederzijds. De kinderen keken met grote ogen naar zijn kunsten en beseffen maar al te goed hoe moeilijk die kunstjes zijn. Maar ook Clown Tino stond versteld van hetgeen onze kinderen reeds allemaal kunnen… en dit dankzij heel veel oefenen, ook op de speelplaats.

Opbrengst ontbijt-je-fit

De ouderraad organiseerde in oktober een gezond ontbijt. Het ontbijt was een schot in de roos. De ouderraad schenkt een bedrag van 1500 euro aan onze school ten voordele van de speelplaatswerking. De speelkoffers van 4de 5de en 6de leerjaar worden uitgebreid met circusmateriaal. Maar ook de allerkleinsten worden niet vergeten. Afhankelijk van de verdere plannen van de werkgroep speelplaats, zal dit voorjaar nog spelmateriaal worden aangekocht.

ouderraad opbrengste ontbijtactie 600 x 450

Groot dictee Nederlands

Een dikke proficiat voor Ferre! 
ferre
Hij verdedigde met brio onze school op het GROOT DICTEE VAN HET NEDERLANDS dat werd georganiseerd door Het Davidsfonds in Maldegem. In de reeks miniemen kaapte hij de derde prijs weg. Een prestatie om U tegen te zeggen!

COLTD

Basisschool De Meidoorn is de basisschool binnen COLTD

Go to top