Kippenbuddie

Vorig jaar waren Gianni en Nieke de kippenbuddy's van de campus. Zij gingen iedere dag eitjes roven en de kippen verzorgen. Toen er 6 eitjes gelegd waren , werden die verkocht in de leraarskamer. Gianni kreeg de opdracht om met het geld een welbesteed cadeau te zoeken en aan te kopen.

Deze week kwam hij glunderend naar school met wel 8 topballen voor de speelplaatswerking... Knap een mini-onderneming gestuurd vanuit het 4de leerjaar van Meester Rik.

jordy 450 x 600

Handbalgekte

En de handbalgekte was compleet toen de 6des van de Meidoorn de finale wonnen van de handbalclubschool Evergem.

foto 1 foto 2 foto 3

Durbuy

De zesdeklassers van de Meidoorn zetten 2015 goed in. Zij verblijven van maandag 5 tot vrijdag 9 januari in LPM in Durbuy. Al hun avonturen en belevenissen kan je volgen op hun klassite via deze link. De 50 jongens en meisjes zijn de hele week in goede handen van het team van La Petite Merveille in Durbuy én natuurlijk ook van juffen Anja en Ingrid en meesters Patrick en Geert.

ardennen01

Driekoningen

Op 6 januari vieren Christenen Driekoningen. Volgens de Bijbel kwamen de drie wijzen pas op 6 januari met hun geschenken aan bij de stal in Bethlehem. Balthazar gaf Jezus mirre, een parfum waarmee doden werden ingewreven, om aan te geven dat Jezus zou lijden en sterven. Van Melchior kreeg hij goud, een teken dat Hij de Koning der Koningen zou zijn. Kasper bracht wierook mee, een teken dat Jezus zou worden geëerd. Driekoningen is het feest waarmee de 'Kerstkring' van twaalf dagen wordt afgesloten.

 driekoningen2

De kleuters van de 3de kleuterklas zingen de school rond en wensen iedereen een Gelukkig Nieuwjaar.

 animated quill pen writing in book

12 januari tot 23 januari 2015
Voorrangsperiode
inschrijven van broers en zusjes
SJ 2015-2016

 

kidsgids 2015

Nu onine inschrijven
www.eeklo.be/kidsgids

Ardennenklas

 

ardennen02

beleef het hier

 

COLTD

Basisschool De Meidoorn is de basisschool binnen COLTD

Go to top